בס"ד

הרפורמה בביטוחי הבריאות

הרפורמה בביטוחי הבריאות

הרפורמה בביטוחי הבריאות החלה ב-1 ביוני 2024. רפורמה גדולה במסגרת ביטוחי הבריאות שמטרתה לצמצם כפל ביטוחי אל מול קופות החולים. במאמר זה נדון ברפורמה עצמה. מה השתנה? ומה נקבל מיום זה במסגרת הביטוח הפרטי.

הרפורמה בביטוחי הבריאות – מה מטרתה?

ביוני 2024 חברות הביטוח העבירו באופן אוטומטי מבוטחים רבים עם פוליסת ניתוחים מהשקל הראשון (שהופקה אחרי 2016) לפוליסת ניתוחים מסוג משלים שב"ן, למחזיקים בשב"ן.

מה הכוונה? לפני השינוי, מבוטחים עם פוליסת "שקל-ראשון" נהנו גם מכיסוי ניתוחים במסגרת השב"ן. סיטואציה זו יצרה מצב של כפל ביטוחי. תיקון ושינוי הרפורמה בביטוחי הבריאות נועד למנוע תשלום כפול מבלי לפגוע בתנאים ובשירות. 

 
רוצים לדעת איך הרפורמה החדשה משפיעה על הביטוחים שלכם? התקשרו עכשיו וקבלו את כל המידע! 050-7777-179

הרפורמה החדשה – כיצד זה בא לידי ביטוי?

לאחר שהבנו את במטרת הרפורמה, כעת נסביר כיצד זה בא לידי ביטוי בפועל. חברות הביטוח ביצעו את המעבר האוטומטי למבוטחים עם פוליסות מ-2016, ונתנו להם אפשרות לחזור לפוליסת ניתוחים מהשקל הראשון אם ביקשו זאת. בנוסף הרפורמה בביטוחי הבריאות אפשרה למבוטחים לנסות את השינוי ומאפשרים את האופציה לחזור בהם מהשינוי עד ינואר 2025. כיסוי משלים שב"ן מאפשר למבוטחים לתבוע את הניתוחים הפרטיים רק אם קופת החולים אינה מכסה את הניתוח.

הרפורמה בביטוחי הבריאות – יתרונות מול חסרונות

יתרון שכבר דנו בו הוא צמצום כפל ביטוחי. יתרון נוסף הוא יצירת מבנה אחיד ועדוד השוואה נוחה בין חברות הביטוח. בנוסף קודם השינוי במבנה ההנחות, גובה ההנחות צומצם אך טווח ההנחות הוגדל. מתווה הנחות לשנים רבות יותר. לעומת זאת קיימים חסרונות רבים:
1. התייקרות הפרמיות. הפער בין כיסוי ניתוחים משלים שב"ן לשקל הראשון עלה ב40%.

2. עומס על מערכות הבריאות. מעבר של אזרחים רבים לניתוחים משלים שב"ן יצר לחץ על מערכת הבריאות.

3. התורים בקופות החולים והשב"ן מתארכים, ואנשים ממתינים לעיתים זמן רב לניתוח.

לסיכום, חשוב לדעת ולבדוק האם וכיצד השפיעה הרפורמה על פוליסת הבריאות שלכם. זוהי הזדמנות נהדרת לבצע בדיקה של התיק ושל ביטוח הבריאות בפרט.

מעוניינים שהיועץ יחזור אליכם בנושא ביטוח בריאות? השאירו פרטים בטופס באתר או צרו קשר עם היועץ בווטסאפ

 

טופס יצירת קשר

טופס יצירת קשר



מאמרים באותו נושא

מה זה קיבוע זכויות ואיך הוא משפיע עלייך?

תכנון פרישה לגמלאות: איך להתכונן נכון בפשטות ובביטחון

טופס 1301: מדריך למילוי נכון וקפדני

באתר "היועץ" אנו משתמשים בעוגיות (Cookies) כדי להעניק לך חוויית גלישה מותאמת אישית, לשפר את השירותים שלנו, ולאסוף נתונים סטטיסטיים. המשך השימוש באתר מעיד על הסכמתך למדיניות הפרטיות ולעוגיות שלנו. קרא עוד